®

Science on Stage, Szeged 2018 október 5-7.

A Bláthy Robotika Szakkör soron következő bemutatkozása ezúttal Szegeden volt, ahol egy több napos természettudományos rendezvényen mutathattuk be a robotjainkat. Ez a fesztivál a magyar nyelven tanító természettudományok, műszaki, mérnöki és matematikai tanárok seregszemléje, ahol a pedagógusoknak lehetőségük van kicserélni a tapasztalataikat, elsajátítani új módszereket, innovatív ötleteket mutatnak be egymásnak és közös erővel próbálnak megfelelni az új kihívásoknak.

 

A színpadi előadások főként a kémiai és fizikai látványszínházakat idézték, a műhelyfoglalkozások pedig egyszerű kísérleteket, újító ötleteket, módszereket mutattak be.

Mi egy műhelybemutatóra kaptunk lehetőséget, ahol egy előre kidolgozott forgatókönyv alapján számoltunk be az érdeklődőknek és a zsűrinek a robotika szakkörünkről és az ide elhozott 7 darab robotunkról. Projektor segítségével, rövid videóval kezdtünk, ahol a Szemét szed szemetet hajóprojektünkről számoltunk be, majd képsorozat útján bemutattuk a pinceklubunk létrejöttét. Bemutatónk része volt az egyik robot szétszerelése és működésének részletes magyarázata.

Alacsony költségű és újrahasznosított anyagokkal megvalósított kísérletek vezértémába illesztettük be a mi bemutatónkat az Újrahasznosított anyagokból készült robotokkal a gyakorlati oktatásban címmel.

Nemcsak tanároknak és kutatóknak szólt ez a rendezvény. A szombati nyílt napon a nagyközönség számára is bemutattuk őket. Bátran állíthatjuk, hogy most is sok érdeklődőnk volt, akik szívesen ki is próbálták alkotásainkat.

Tartalmas három napot töltöttünk itt és sok élménnyel gazdagodtunk, legfőképpen azzal a tanulsággal, hogy új módszerekre, új eszközökre van szükség a mai oktatásban, hogy inger gazdag környezetünkben meg tudjuk ragadni a diákjaink érdeklődését és a természettudományok irányába tereljük őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://blathy-robotikaszakkor-tata.blog.hu/api/trackback/id/tr9614288441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

®

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása